BALİSTİK KURSU

$3.04

Balistik, mermilerin, özellikle de mermiler, güdümsüz bombalar, roketler veya benzeri gibi silahlı mühimmatların başlatılması, uçuş davranışı ve etki etkileri ile ilgili olan mekanik alanıdır. İstenilen bir performansı elde etmek için mermileri tasarlama ve hızlandırma bilimi veya sanatıdır. 

Kategoriler: , Etiketler:

Açıklama

Balistik, mermilerin, özellikle de mermiler, güdümsüz bombalar, roketler veya benzeri gibi silahlı mühimmatların başlatılması, uçuş davranışı ve etki etkileri ile ilgili olan mekanik alanıdır.

İstenilen bir performansı elde etmek için mermileri tasarlama ve hızlandırma bilimi veya sanatıdır. Balistik bir cisim, serbest gazla hareket eden bir momentumdur ve bu, bir tabanca namlusundan veya itici bir memeden basınçlı gazlar tarafından uygulanan kuvvetler, tüfekle normal kuvvet, ve uçuş sırasında yerçekimi ve havanın sürüklenmesi gibi kuvvetlere maruz kalabilir.

Balistik bir füze, sadece kuvvetli uçuşun nispeten kısa ilk aşamasında yönlendirilen bir füzedir ve yörünge klasik mekanik yasalarına tabidir (örneğin) aksine, sabit kanatlı bir uçak gibi güçlü uçuşlarda aerodinamik olarak yönlendirilen bir seyir füzesi.

Bu kurs uzaktan eğitimle, online olarak verilmektedir.